7/11/2008

Nyári barack torta



  • 3 tojás
  • 12 ek cukor
  • 12 ek olaj
  • 12 ek tej
  • 12 ek liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 dl őszibaracklé
  • 1 kg őszibarack
  • 2 zacskó tejszínhab por


Összekevered a tojásokat, cukrot, olajat, tejet, lisztet és a sütőport. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöd a tésztát és 200 C-ra előmelegített sütőben sütöd, amíg szép aranybarna nem lesz. Amíg sül, felszeleteled az őszibarackokat. Amikor a tészta megsült, kiveszed a sütőből, és hagyod picit hűlni. Utána egyenletesen meglocsolod a 2 dl őszibaracklével. Ne ijedj meg, nem fog tőle elázni a tészta, hanem mindet magába fogja szívni. Ezután egyenletesen elosztod rajta az őszibarack szeleteket és a tetejét megkened 2 zacskónyi tejszínhabbal. Irány be a hűtőbe 1-2 órára, és már ehetitek is!


P.S: Ez is egy nálunk közkedvelt nyári desszert, mert pillanatok alatt kész, és tényleg nagyon finom. Néha szoktam a tésztára vaníliás pudingot tenni és arra az őszibarackot és a tejszínt, de most a pudingot kihagytam.

Nincsenek megjegyzések: