- 3 tojás
- 12 ek cukor
- 12 ek olaj
- 12 ek tej
- 12 ek liszt
- 1 sütőpor
- 2 dl őszibaracklé
- 1 kg őszibarack
- 2 zacskó tejszínhab por
Összekevered a tojásokat, cukrot, olajat, tejet, lisztet és a sütőport. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöd a tésztát és 200 C-ra előmelegített sütőben sütöd, amíg szép aranybarna nem lesz. Amíg sül, felszeleteled az őszibarackokat. Amikor a tészta megsült, kiveszed a sütőből, és hagyod picit hűlni. Utána egyenletesen meglocsolod a 2 dl őszibaracklével. Ne ijedj meg, nem fog tőle elázni a tészta, hanem mindet magába fogja szívni. Ezután egyenletesen elosztod rajta az őszibarack szeleteket és a tetejét megkened 2 zacskónyi tejszínhabbal. Irány be a hűtőbe 1-2 órára, és már ehetitek is!
P.S: Ez is egy nálunk közkedvelt nyári desszert, mert pillanatok alatt kész, és tényleg nagyon finom. Néha szoktam a tésztára vaníliás pudingot tenni és arra az őszibarackot és a tejszínt, de most a pudingot kihagytam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése