- 2 tengeri hal
- 4 ág rozmaring
- Kotányi Hal fűszerkeverék
- olaj
Öntet:
- 0,5 dl olívaolaj
- 0,5 dl víz
- 2 citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
A halat megtisztítod, a belsejébe teszel 2-2 ág rozmaringot, és olajon megsütöd. Az öntethez összekevered az olívaolajat, a vizet és a citromhéjat, hozzáadod az apróra vágott petrezselymet és az apróra vágott fokhagymát.Ezzel az öntettel locsolod meg a kész halat.
P.S: A nyaralás nem is nyaralás tengeri hal sütés nélkül. Drága férjem beszerzése ez a 2 gyönyörű orada nevezetű hal a helyi piacról, és ráadásul a hal tisztítását és sütését is magára vállalta:) Nagyon finom volt, lepénnyel, krumplisalátával és mángolddal ettük. Isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése