8/31/2008

Gombás pite


  • 1 csomag leveles tészta
  • 300 gr friss gomba
  • 1 hagyma
  • ketchup
  • 250 gr Trapista vagy Gauda (reszelve)
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • só, bors
  • pici olívalaj
A leveles tésztát hagyod kiengedni. Közben megmosod és felszeleteled a gombát, majd pici olívaolajon dinszteled a felszeletelt hagymával együtt, sózod, borsozod.A leveles tésztát két részre osztod, és kinyújtod. Az egyik tésztalapot olívaolajjal kikent tepsibe teszed, erre jön a gomba, erre a tejföl, erre a reszelt sajt, és erre a ketchup. Ezzel a tölteléknek annyi, jöhet rá a második lap tészta, amivel a tölteléket befeded. Mehet be a sütőbe 200C-ra, és amikor kezd egy picit pirulni, leöntöd a tojással, amit előzőleg felvertél. Sütöd még egy picit, és kész is.
P.S: Én quiche formában sütöttem, és mivel a ketchup az én ízlésemnek édes, helyette sűrített paradicsomot használtam. Nagyon finom lett, olyan az íze, mint a pizzának:)

Nincsenek megjegyzések: