- 400 gr csirkemell
- 150 gr bacon
- 400 gr szeletelt gomba
- 200 gr reszelt trapista
- 2 tejföl
- só, bors
- vegeta
- origano
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, tedd olívaolajjal kikent tepsibe, sózd, borsozd és szórd meg Vegetával. A baconnel fedd be a tetejét. A bacon rétegre jön a szeletelt gomba, (ezt origanoval szórod meg), majd erre jön a reszelt sajt. Az egészet megkened a két tejföllel. Alufóliával letakarod a tepsit és 30 percig sütöd 200 C-ra előmelegített sütőben, majd leveszed az alufóliát, reszelsz rá még egy kis sajtot, visszatolod a sütőbe, és addig sütöd, amíg a sajt rá nem pirul.
P.S: Nagyon egyszerű, és rettent gyorsan elkészül, ez az egyik kedvenc csirkemelles kajám:)
2 megjegyzés:
Kedves Éva!
Rendszeres olvasója - és alkalmazója :) - vagyok a blogos receptjeidnek. Családom osztatlan lelkesedéssel fogadta mindegyiket, amit kipróbáltam. Ezt a csirkéset még anyukám is beiktatta a vasárnapi ebéd menűbe. Egyetlen gondunk volt csak: rengeteg levet engedett. Te mit csináltál vele: leöntötted vagy hagytad, hogy felszívja? (Én konzerv gombát használtam, anyu pedig frisset pirítva.) Üdv: Livi Kanizsáról
Szia drága Livi,
Nagyon örülök Neked! Igen, a tejföl miatt tényleg levet ereszt, valójában ebben fől/párolódik. Én símán leöntöttem róla:)Puszi neked és a fiúknak!
Évi
Megjegyzés küldése