Vanília réteg:
- 1 csomag vaníliapuding
- 4 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 ek cukor
Eper réteg:
- 200 gr eper (vagy:cseresznye, meggy stb.)
- 2 ek cukor
- 1,5 ek Gustin
- eperlé (vagy cseresznyelé, lehet kompótból is)
És még:
- 1 zacskó tejszínhab
- 6 babapiskóta
- csokiöntet
4 dl tejet felteszel forrni, a tejszínben pedig addig elkevered a pudingport és a cukrot.Amikor a tej meleg, hozzákevered a tejszínes cuccot, és amikor a puding kész, gyorsan letakarod (közvetlen a tetejét) alufóliával, így nem képződik rajta olyan csúnya réteg. Az epret, az eperlét (csak ránézésre löttyintettem, szerintem kb. 1 dl lehetett), cukrot és a Gustint elkezded melegíteni, időről időre megkevered, egészen adddig, amíg be nem sűrűsödik. És akkor jöhet a rétegezés: 1 réteg vaníliapuding, 1 réteg tört babapiskóta, egy réteg eper, egy réteg puding, tetejére a felvert tejszínhab. Csokiöntettel díszíted, és kész is.
P.S: Természetesen a cukor mennyiségét szabadon meg lehet növelni a pudingnál is , és a gyümölcsnél is. Én ennyit tettem, mert nem szeretjük, ha nagyon édes. Ebből a mennyiségből nekem 3 nagyobb pohárra való lett.
P.S: Természetesen a cukor mennyiségét szabadon meg lehet növelni a pudingnál is , és a gyümölcsnél is. Én ennyit tettem, mert nem szeretjük, ha nagyon édes. Ebből a mennyiségből nekem 3 nagyobb pohárra való lett.
2 megjegyzés:
Mi a GUSTIN???
Szia,
Dr Oetker étkezési keményítő neve:)De bármelyik más étkezési keményítő is ugyanúgy használható, csak én az Oetker termékeket szeretem a legjobban
Megjegyzés küldése