4/05/2009

Sós túrógolyók szezámmal és olívával





  • 350 gr liszt
  • 200 gr margarin
  • 250 gr túró
  • 1 tojás
  • 300 gr zöld olíva paprikával töltve
  • 150 gr szezámmag
Egy tálban keverd össze a lisztet, a margarint, a túrót, a tojás sárgáját, adj hozzá sót ízlés szerint, és gyúrd az egészet homogén masszává. Ha ezzel megvagy, mehet az egész be a frizsiderbe olyan 20 percre. Ezután szaggass a tésztából dió nagyságú labdákat, mindegyik közepébe tegyél 1-1 oívát, majd a golyókat forgasd bele a villával picit felvert tojásfehérjébe, majd a szezámmagba, úgy, hogy mindnehol befedje. A golyókat tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd 180 C-on, amíg halvány barnára nem sülnek.
P.S: Eredeti recept itt. Picit talán emlékeztet a mindenki által ismert túrós pogácsára, de a szezámtól és az olívától egészen különleges és finom lett:)

3 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon jól néz ki,receptet mentettem:-)

Névtelen írta...

Húhh, izgalmasnak hangzik, muszáj lesz kipróbálnom!!!

Eva írta...

Örülök, ha tetszik Nektek!És tényleg gyorsan megvan:)