3/29/2009

Almás-fahéjas bögrés süti




  • 3 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 3/4 bögre olaj
  • 1,5 bögre rétesliszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek fahéj
  • 6 közepes alma
  • 150 gr dió durvára vágva
A hozzávalókat a leírt sorrendben összekevered, majd hozzáadod a meghámozott, felkockázkázott almákat. A tetejét megszórod a durvára vágott dióval. Egy közepes, vajazott, lisztezett tepsibe beleöntöd a tésztát, és 190 C-on sütöd 40 percig.


P.S: Eredeti recept itt. Nagyon gyors, egyszerű, és általában minden hozzávaló megvan otthon, így csak összeöntöd, összekutyulod, be a sütőbe, és már kész is. Először picit soknak tűnt az alma erre a tésztamennyiségre, de egyálalán nem volt sok, sőt, inkább ettől lett annyira finom:) Ja, a bögre 3 decis!

Nincsenek megjegyzések: