3/24/2009

Epertorta



Tészta:
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 3 ek langyos víz
  • 1 ek olaj
  • pici reszelt citromhéj
  • 1 vaníliás cukor
  • 0,5 sütőpor
Tetejére:
  • 1 vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 0,5 kg eper
  • 1 piros tortazselé
  • eperlé a zseléhez
  • tejszínhab
A tojások fehérjét verd kemény habbá, egyenként add hozzá a tojások sárgáját és a tészta többi hozzávalóját a leírt sorrendben. A tésztát öntsd vajjal kikent, lisztezett gyümölcstorta formába és süsd meg. Közben a pudingot főzd meg 4 dl tejjel és adj hozzá 2 ek cukrot, majd öntsd a tortalapra. Körkörösen helyezd a puding tetejére az epreket, majd készítsd ela tortazselét a tasakon levő utasítás szerint, és még melegen öntsd a gyümölcsre. A kész tortát díszítsd tejszínhabbal. Ennyi:)


P.S: Isteni finom gyümölcstorta, természetesen szintén drága Carlosom szülinapjára. A tőlem megszokott módon nem túl édes, könnyű desszert. A tortazselét eperlével készítettem, de persze lehet vízzel is vagy más gyümölcs levével is. Nekünk így a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések: