- 1 kg friss spenót
- 1 ek vaj (púpos)
- 1 ek liszt(púpos)
- 4 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A spenótot több vízben most át, vágd kisebb darabokra, majd forró, sós vízben főzd puhára, és szűrd le. Közben a vajat olvaszt fel egy külön edényben, add hozzá a lisztet, és kevergesd, amíg zsemleszínűre nem pirul. Ekkor add hozzá a spenótot, és az egészet engedd fel a tejjel. Nyomj bele fokhagymát ízlés szerint, sózd, borsozd. Főzd alacsony lángon, amíg be nem sűrűsödik.
P.S: Ha úgy jobban szereted, nyugodtan pépesítsd a spenótot botmixerrel. Mi szeretjük, ha darabos. Ha a főzelék nem lenne elég sűrű, akkor én pici étkezési keményítőt szoktam pici vízben feloldani, és ezt még gyorsan belekeverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése