3/03/2009

Rakott krumpli




  • 1 kg krumpli
  • 500 gr darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • pici olívaolaj
  • vegeta
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa
  • 1 nagy tejföl (4,5 dl)
  • 2 tojás
  • reszelt trapista sajt
A krumplit hámozd meg, szeleteld fel, és főzd sós vízben, de vedd le a tűzről, mielőtt teljesen megpuhulna. Közben az apróra vágott hagymát dinszteld meg pici olívaolajon, dobd rá a darált húst, és pirítsd meg, majd fűszerezd vegetával, sóval, borssal, és petrezselyemzölddel. Vedd le a tűzről, majd egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, majd jön a rétegezés:krumpliszeletek - darált hús fele - tejföl+tojás keveréke - krumpli - darált hús másik fele - krumpli - és a maradék tejföl+tojás keveréke. Mehet az egész a 180 C-ra előmelegített sütőbe, amíg szépen el nem kezd pirulni. Ekkor szórj a tetejére 2-3 maréknyi reszelt sajtot, pirítsd azt is rá (én ezt már grill funkcióval soktam, úgy ez a művelet csak pár percig tart), és már kész is:)


P.S: Megint csak egy jó, házias koszt! Hagyományos recept, hagyományos ízvilág, nem lehet vele mellényúlni! Nagyon jól esett nekünk, és ráadásul szépen is lehet szeletelni:)

Nincsenek megjegyzések: