- 1 kg krumpli
- 500 gr darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- pici olívaolaj
- vegeta
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
- 1 nagy tejföl (4,5 dl)
- 2 tojás
- reszelt trapista sajt
A krumplit hámozd meg, szeleteld fel, és főzd sós vízben, de vedd le a tűzről, mielőtt teljesen megpuhulna. Közben az apróra vágott hagymát dinszteld meg pici olívaolajon, dobd rá a darált húst, és pirítsd meg, majd fűszerezd vegetával, sóval, borssal, és petrezselyemzölddel. Vedd le a tűzről, majd egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, majd jön a rétegezés:krumpliszeletek - darált hús fele - tejföl+tojás keveréke - krumpli - darált hús másik fele - krumpli - és a maradék tejföl+tojás keveréke. Mehet az egész a 180 C-ra előmelegített sütőbe, amíg szépen el nem kezd pirulni. Ekkor szórj a tetejére 2-3 maréknyi reszelt sajtot, pirítsd azt is rá (én ezt már grill funkcióval soktam, úgy ez a művelet csak pár percig tart), és már kész is:)
P.S: Megint csak egy jó, házias koszt! Hagyományos recept, hagyományos ízvilág, nem lehet vele mellényúlni! Nagyon jól esett nekünk, és ráadásul szépen is lehet szeletelni:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése