- 6 tojás
- 14 dkg porcukor
- 14 dkg vaj
- 14 dkg étcsoki felolvasztva
- 14 dkg darált dió
- tálaláshoz: tejszínhab
A tojások sárgáját keverd habosra a vajjal és a porcukorral, add hozzá a puha csokit, keverd az egészet jól össze, és vegyél el a masszából 1 bögrényit (ez lesz a krém). A fennmaradt masszához add hozzá a darált diót, és apránként a tojások felvert habját, majd forgasd óvatosan az egészet össze. Közepes, vajazott, lisztezett tepsibe öntsd a tésztát (vagy símán csak tegyél a tepsibe egy sütőpapírt), és süsd tűpróbáig. Ha ezzel megvagy, borítsd ki, hosszában vágd félbe a tésztát. Az egyik lapra kend a krém 1/3-át, borítsd rá a másik lapot, majd az egészet vond be a fennmaradt krémmel. Jó sok tejszínnel tálald.
P.S: Ez is az én drága Anyumtól származó, sokszor kipróbált, és mindenki által nagyon kedvelt családi recept. Hihetetlenül kevés és egyszerű hozzávalóból készül, és éppen egyszerűségében tökéletes. És nem elírás, tényleg nincs benne liszt:) Ha valaki úgy jobban szereti, természetesen a sárgáját vízgőz felett is főzheti a cukorral. És tádáám: lelepleződött Carlos valódi neve:))))
4 megjegyzés:
Hát ha már lelepleződött, akkor boldog szülinapot!!:)
Trinity, édes vagy! Köszi szépen, átadtam neki, és nagyon örült:)
Kipróbáltam, valóban mennyei finom lett!
Szilvi
Szilvi, nagyon örülök, ha ízlett:)Nézz be hozzám máskor is:)
Megjegyzés küldése