- 250 gr cukor
- 50 gr cukrozatlan kakaópor
- 200 gr liszt
- 150 gr apróra vágott dió
- 0,5 kk só
- 1 kk sütőpor
_______________________
És még:
- 150 gr olvasztott vaj
- 3 tojás
Ha ajándéknak szánod:
Keverd össze a lisztet a sóval és a sütőporral, öntsd egy tálba. Mérd ki a kakaóport, a cukrot, az apróra vágott diót, és mindet tedd külön-külön tálba. Egy üvegbe a következőképpen rétegezd a hozzávalókat:
- lisztes keverék
- kakaópor
- cukor
- apróra vágott dió
Egy cetlire írd rá a receptet: Az instant brownie keveréket öntsd egy nagy tálba, jól keverd össze, adj hozzá 150 gr olvasztott vajat és 3 tojást. Jól keverd össze, és vajazott-lisztezett sütőformában süsd 180 C-on 30 percig.
Megsütve ilyen:
P.S: Recept innen. Lehet piteformában sütni, vagy 20x30 cm-es tepsiben is. Ha nem ajándéknak szánod, akkor csak símán összekevered az összes hozzávalót, és sütöd:)Finom, bár nekem egy ici picit morzsálódott, legközelebb majd erre kitalálok valami megoldást, de ettől függetlenül szépen lehetett szeletelni, és az íze is nagyon jó volt:)
9 megjegyzés:
Guszta!
Köszi az ötletet, pont jókor! Mekkora üveg kell hozzá?
Ne haragudj, azt meg tudod mondani, hogy decis üvegbe fér bele ez a mennyiségű "por"?
Előre is kösz a választ! Zizu
Zizu, KeLeZi, most mértem meg, nagyjából olyan 1,2 l-es legyen az üveg. Egyébként helye tudtok "spórolni" ha kanállal lelapítgatjátok a rétegeket:) Remélem, tudtam segíteni:)Puszi
Ez szuper ötlet! Nagyon jó, nagyon tetszik!
És a brownie sem akármilyen :)
Graffyka, örülök, hogy tetszik Neked!Én most valahogy nagyon rákattantam ezekre az ajándékozható sütemény és ital mixekre, olyan szépek, és ráadásul finomak is! Számíthatsz mostanában tőlem még jó pár hasonló jellegű dologra:)Puszi
Szuper ötlet!!!! Ez is, meg a ital mix is! Lementettem mindet! Alig várom hogy valakit meglephessek ilyen ajángékkal!
18 Dec 16, 22:09
Edit: Ha duplázom a brownie hozzávalóit, akkor a tojást és a vajat is duplázni kell gondolom!? A 180 C marad és az idő, az is duplázódik szerinted? Szeretném jól mellé írni a receptet :) Köszönöm a válaszodat!
Szia Edit, igen, a vajat és a tojást duplázni, a sütési fok marad, és az idő is marad, úgyis nagyobb tepsibe fog majd kerülni a sütni, ha több az alappanyag.
Remélem, még időben érkezett a válasz:)
Megjegyzés küldése