A tésztához:
- 0,5 kg túró
- 200 gr liszt
- 1 tojás
- 1 ek tejföl
- pici só
És még:
- 50 gr vaj
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- 3 ek cukor
- 1 vanlíliás cukor
- 50 gr mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek zsemlemorzsa
- pici vaj
- porcukor
A túrót törd át, keverd össze a liszttel, adj hozzá egy pici sót, majd 1 egész tojással és 1 ek tejföllel gyúrj belőle tésztát. Nyújtsd ke vékonyra, és vágj belőle szélesmetéltet. Enyhén sós vízben főzd ki, és alaposan csöpögtesd le.
A vajat a 3 tojás sárgájával, a citromhéjjal, a cukorral, vaníliás cukorral, mazsolával és a tejföllel jól keverd el, majd óvatosan keverd bele a tojások felvert habját. A kifőtt tésztát forgasd bele a masszába, majd öntsd kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba. Told be az egészet 200C-ra előpmelegített sütőbe, és süsd, amíg szép aranybarna nem lesz. Porcukorral meghintve tálald.
4 megjegyzés:
Nagyon étvágygerjesztő lett! Még melegen sikerült ilyen szépen kiszedned?
Hmmm...stíriai metélt, imádom!!
Drága Ms. Poppy, köszi szépen! Szeletelés előtt azért pihent egy kicsit a tálban egy olyan 10-15 percet, még langyos volt, amikor vágtam. És tényleg szépen szeletelhető:)Egyébként életemben most készítettem először stíriai metéltet, és tényleg finomra sikerült:)Puszi Neked
Katám, osztom a véleményt, mi is nagyon szeretjük!Amikor elfogyott, rögtön kedvet kaptam, hogy mielőbb elkészítsem a "testvérkéjét" is, rakott palacsintát:))) Azt is nagyon de nagyon szeretjük:)))Puszi!!!
Megjegyzés küldése