3/19/2010

Tavaszi vitamin koktél saláta



  • 300 gr főtt zöldborsó
  • 1 csomó retek felszeletelve
  • 1 karalábé meghámozva, felkockázva
  • 3 újhagyma, felkarikázva

Öntet:

  • 2 dl joghurt
  • 1 ek friss kapor finomra vágva
  • 1 kk mustár
  • bors
Egy tálban keverd össze a zöldborsót, retket, a karalávét és az új hagymát. Egy másik, kisebb tálban keverd össze az öntet hozzávalóit, majd öntsd a salátára, keverd össze és tedd hűtőbe legalább fél órára.
P.S: Anyu a múltkor meglepett az Ízek és Érzések 2010. április-májusi számával. Már első átfutásra megakadt a szemem ezen a recepten, már éreztem is az ízét, a harsogó zöldségeket és a joghurtos kapor zamatát. Mindenem volt itthon, ami kellett hozzá, és rögtön el is készítettem. És tényleg olyan volt, amilyennek elképzeltem, harsogó, ropogós, üdítő. Telis tele vitaminnal. Egyszóval szerettük:)

2 megjegyzés:

Viki írta...

Már én is legalább két hete gyötrődöm ezzel a gondolattal, és minden nap megenném, mert tényleg olyan jó kis ropogósnak, frissnek néz ki, hát biztos, hogy olyan finom is volt.

Eva írta...

Viki, akkor készítsd el, mert tényleg olyan, mint amilyennek kinéz:) Nekünk nagyon jól esett!Végre friss zöldségek!