- 1 kg túró
- 150 gr margarin
- 5 ek gríz (búzadara)
- 2 ek liszt
- 10 ek cukor
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 2 vaníliás cukor
- 0,5 zacskó sütőpor
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 ek liszt
A "tészta" hozzávalóit mixerrel keverd össze, majd öntsd vajazott-lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe. A 2 dl tejfölt keverd össze 1 tojással és 1ek liszttel, majd öntsd a tészta tetejére, és egyenletesen kend el rajta. Ha ezzel megvagy, mehet az egész a 200 C-ra előmelegített sütőbe. Süsd szép aranybarnára.Porcukorral meghintve tálald.
P.S: Tudom, hogy már szinte mindenki készített alj nélküli túrósat, de ha hiszitek, ha nem, én még soha, pedig már olyan rég óta szerettem volna elkészíteni! Volt itthon jó sok túróm, el kellett használni, így nem sokat gondolkodtam rajta, mihez kezdjek vele:) Gyors végigpáztáztam az internetet, majd végül Andi receptje mellett döntöttem. Ezúton is köszönöm Neki a receptet, isteni finom volt! (Tipp: én a margarint picit mikróban picit felmelegítettem, így könnyebb volt összedolgoznom a többi hozzávalóval:))
5 megjegyzés:
Nagyon guszta lett a túrósod. Még szerintem én se sütöttem alj nélküli sütit, de lehet itt az idő.:))Viszem a receptedet és megpróbálkozom vele.
Hogy vagytok, Markó élvezi a jó időt és szeret kint lenni?
Sok puszit küldök neki, kérlek add át.:)
Imádom ezeket a sütiket. Nagyon guszta
Én még nem próbáltam,de fogom!Méghozzá finom házi túróból...
Szia Éva!
Örülök, hogy ízlett a túrós sütike. Nagyon guszta lett!
Megcsináltam és nagyon-nagyon finom!!!! Köszi a receptet!!! :o)
Megjegyzés küldése