1/19/2011

Krémsajtos csirkemell


  • 4 fél csirkemell
  • 200 gr zöldfűszeres krémsajt
  • 100 gr magozott olívabogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregano
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 paradicsom
  • olívaolaj
A csirkemelleket sózd, borsozd, szórd meg pici ételízesítővel, majd vágd őket hosszában úgy ketté, hogy könyvszerűen kinyithatóak legyenek. A krémsajtot keverd össze a két gerezd átpréselt fokhagymával, az apróra vágott olívabogyóval, és egy kevés oregánóval. A "zsebeket" töltsd meg a krémsajtos cuccal, majd zárd össze őket, úgy,mint amikor a könyvet összecsukod. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj meg olívaolajjal, majd tedd bele a húsokat. Mindegyik csirkemellre tegyél paradicsomszeleteket, szórd meg még egyszer egy kis oreganóval, és locsold meg egy kevéske olívaolajjal, majd mehet az egész kb. 40 percre a 200C-ra előmelegített sütőbe.Ennyi:)
P.S: Ez olyan mediterrán ízvilágú, tényleg villámgyors ebéd. Összedobni 10 perc, a munka többi részét már a sütő végzi. Finom, krémes, és a hozzávalók általában mindíg kéznél vannak. A krémsajt helyett nyugodtan használhattok zöldfűszeres vajkrémet is, a töltelékbe pedig tehettek aszalt paradicsomot vagy kapribogyót is.

4 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hmmmmmmmmm...

Loptam az ötletet! Köszönöm :-)

Bianka írta...

Tényleg nagyon finom, könnyű csirkés étel

családi tűzhely írta...

Nagyon tetszik:)

Angéla írta...

Csak rá néztem a képre és rögtön megéheztem. Másolás majd Beillesztés a sütőbe. :) Így legalább már nem kell gondolkoznom mit csináljak hétvégén ebédre.