10/02/2011

Szerb csavart túrós pite - fázisfotókkal



  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre szénsavas ásványvíz
  • 0,5 bögre olaj
  • 2 kk sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 kk só
És még:
  • 500 gr rétestészta (kb. 12 lap)
  • 500 gr túró
  • pici olaj a formához

A lisztet, olajat, ásványvizet, tojásokat, a joghurtot, sütőport és a sót jó alaposan keverd össze mixerrel, hogy teljesen csomómentes legyen. A túrót törd át, adj hozzá sót ízlés szerint, és keverd össze 5ek-nyi cuccal az előbbi masszából. Fogj egy réteslapot, és csorgass rá 3 ek-nyit a joghurtos-tojásos cuccból így:


Majd egy ecsettel kend szét, hogy mindenhova egyenletesen jusson.


Fedd be egy réteslappal, és szórd meg túróval. Tekerd fel, mint a beiglit.




Az egyik végétől kezdve tekerj belőle csigát, és tedd egy kiolajozott piteforma közepére.



A fennamradt rétestésztát is ugyanígy töltsd meg: első lapra joghurtos-tojásos cucc, második lap, erre túró, majd feltekered, mint a beiglit, és folytatólagosan elhelyezed őket a formában, hogy egy ilyen szép nagy csigát kapj:


Öntsd le az egészet a fennmaradt joghurtos-tojásos cuccal, és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben 40 percig.


P.S: A hétvégén kerti partit rendeztünk, 100 db csevap készült + pljeskavica, előételként, meg amúgy közben is, ezt a pitét ettük. Aki szereti a burekot és a gibanicát, ezt is biztosan szeretni fogja. Recept innen.

7 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszta ás finom a pitéd.

Iza írta...

Hát ez nagyon jól néz ki!Hétvégére valami túrós finomságot kerestem...de már nem fogok, ezt fogom elkésziteni. Köszi a receptet!:)

Renée írta...

Én már elkészítettem és isteni finom. Még melegen elfogyott :)

Eva írta...

Renée, nagyon örülök neki!!!

Névtelen írta...

Ez olyan mint a bosnyák burek, nem?

Eva írta...

Szia,

igen, valóban nagyon hasonló. Annyi különbséggel, hogy a sirnicát (bosnyák burekot) a sütés vége előtt meg szokták kenni sós tejföllel, és visszateszik a sütőbe, hogy a tészta magába szívja a tejfölt. Meg a töltelék picit más, nincs benne pl. liszt, de hát ez ugye mind variáció ugyanarra a témára:)Puszi

Névtelen írta...

Éppen betettem a sütőbe, nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre.