- 1 bögre liszt
- 1 bögre joghurt
- 1 bögre szénsavas ásványvíz
- 0,5 bögre olaj
- 2 kk sütőpor
- 3 tojás
- 1 kk só
- 500 gr rétestészta (kb. 12 lap)
- 500 gr túró
- só
- pici olaj a formához
A lisztet, olajat, ásványvizet, tojásokat, a joghurtot, sütőport és a sót jó alaposan keverd össze mixerrel, hogy teljesen csomómentes legyen. A túrót törd át, adj hozzá sót ízlés szerint, és keverd össze 5ek-nyi cuccal az előbbi masszából. Fogj egy réteslapot, és csorgass rá 3 ek-nyit a joghurtos-tojásos cuccból így:
Majd egy ecsettel kend szét, hogy mindenhova egyenletesen jusson.
Fedd be egy réteslappal, és szórd meg túróval. Tekerd fel, mint a beiglit.
Az egyik végétől kezdve tekerj belőle csigát, és tedd egy kiolajozott piteforma közepére.
A fennamradt rétestésztát is ugyanígy töltsd meg: első lapra joghurtos-tojásos cucc, második lap, erre túró, majd feltekered, mint a beiglit, és folytatólagosan elhelyezed őket a formában, hogy egy ilyen szép nagy csigát kapj:
Öntsd le az egészet a fennmaradt joghurtos-tojásos cuccal, és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben 40 percig.
P.S: A hétvégén kerti partit rendeztünk, 100 db csevap készült + pljeskavica, előételként, meg amúgy közben is, ezt a pitét ettük. Aki szereti a burekot és a gibanicát, ezt is biztosan szeretni fogja. Recept innen.
Majd egy ecsettel kend szét, hogy mindenhova egyenletesen jusson.
Fedd be egy réteslappal, és szórd meg túróval. Tekerd fel, mint a beiglit.
Az egyik végétől kezdve tekerj belőle csigát, és tedd egy kiolajozott piteforma közepére.
A fennamradt rétestésztát is ugyanígy töltsd meg: első lapra joghurtos-tojásos cucc, második lap, erre túró, majd feltekered, mint a beiglit, és folytatólagosan elhelyezed őket a formában, hogy egy ilyen szép nagy csigát kapj:
Öntsd le az egészet a fennmaradt joghurtos-tojásos cuccal, és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben 40 percig.
P.S: A hétvégén kerti partit rendeztünk, 100 db csevap készült + pljeskavica, előételként, meg amúgy közben is, ezt a pitét ettük. Aki szereti a burekot és a gibanicát, ezt is biztosan szeretni fogja. Recept innen.
7 megjegyzés:
Nagyon guszta ás finom a pitéd.
Hát ez nagyon jól néz ki!Hétvégére valami túrós finomságot kerestem...de már nem fogok, ezt fogom elkésziteni. Köszi a receptet!:)
Én már elkészítettem és isteni finom. Még melegen elfogyott :)
Renée, nagyon örülök neki!!!
Ez olyan mint a bosnyák burek, nem?
Szia,
igen, valóban nagyon hasonló. Annyi különbséggel, hogy a sirnicát (bosnyák burekot) a sütés vége előtt meg szokták kenni sós tejföllel, és visszateszik a sütőbe, hogy a tészta magába szívja a tejfölt. Meg a töltelék picit más, nincs benne pl. liszt, de hát ez ugye mind variáció ugyanarra a témára:)Puszi
Éppen betettem a sütőbe, nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre.
Megjegyzés küldése