Kovászhoz:
- 1 kk cukor
- 1 dl langyos víz
- 1 kocka élesztő
Tésztához:
- 300 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
- 300 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
- 300 gr finomliszt
- 2 csapott ek só
- 4 dl langyos víz
- 80 ml olaj
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
- 2 ek napraforgómag
A langyos vízben oldd fel a cukrot és morzsold bele az élesztőt. Keverd össze és hagyd felfutni. Egy nagyobb tálban keverd össze a három féle lisztet a sóval és a magokkal, add hozzá az olajat és a 4 dl langyos vizet, majd a felfutott élesztőt. Dolgozd ki a tésztát, takard le az edényt egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni egy órácskát. Gyúrd át, formálj a tésztából kenyeret (egy nagyobbat vagy két kisebbet), tedd sütőpapírral bélelt tepsire, hagyd még kb. fél órát kelni latakarva. Vagdosd picit be a tetejét, és süsd meg 180 C-ra előmelegített sütőben nagyjából 35-40 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése