- 1 nagy csokor újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- pici olívaolaj
- 2 cukkini
- 3 háromszög sajt (pl. Medve)
- bő 1 dl tej
- fél csokor medvehagyma
- trapista sajt ízlés szerint
- ételízesítő
- só
- bors
- origánó
- 300 gr penne (durum)
- tálaláshoz reszelt parmezán
A tésztát tedd fel főni lobogó sós vízbe. Az újhagymát és az áttört fokhagymát pici olívaolajon pirítsd meg, add hozzá a karikákra vágott cukkinit, és pirítsd tovább, amíg a cukkini szép aranybarnás színt nem kap (esetleg önthetsz alá egy pici vizet, ha nagyon pirulna). Szórd meg sóval, borssal, pici ételízesítővel és oregánóval, dobd rá a háromszög sajtot, öntsd fel a tejjel, szórd bele az apróra vágott medvehagymát, és forrald össze. Reszelj bele a legvégén trapista sajtot ízlés szerinti mennyiségben hogy jó sűrű legyen a mártás, majd a sajtszószos cukkinis mártást forgasd össze a leszűrt pennével. Szórd meg reszelt parmezánnal, és már tálalhatod is:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése