4/20/2013

Zöld rizottó

Most már végérvényesen és visszavonhatatlanul itt a tavasz. Érzem a levegőben, a csontjaimban. És most már mindent meg lehet pakolni friss zöldségekkel!Annyira hiányzott már!

  • pici olívaolaj
  • 1 nagy csokor zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre zöldségleves
  • egy jó nagy csokor mángold (kb. 15 szép szál)
    apróra vágott petrezselyem és snidling
  • tálaláshoz reszelt parmezán

Forrósítsd fel az olívaolajat, dobd rá a felkarikázott zöldhagymát, és a zúzott fokhagyma gerezdeket, pirítsd pár percig. Add hozzá a rizst, azzal is pirítsd, csak épp hogy a rizsszemeket bevonja egy picit az olívaolaj. Öntsd fel a forró zöldséglevessel, és lefedve hagyd főni, ahogy egy szimpla rizsnél is tennéd. (Nálam ez alacsony lángon kb. 10-15 perc). A mángold vastag szárát vágd ki és szeleteld vékony csíkokra. A főzés vége előtt 5 perccel add hozzá a rizshez az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel együtt. 5 perc után húzd le a tűzről, és lefedve hagyd állni, hogy a rizs magába szívja az összes levet. Pofon egyszerű és csupa tavasz köret!

Nincsenek megjegyzések: