- 7,5 dl tej
- 7 ek cukor
- vanília aroma / vanília rúd kikapargatott belseje (opcionális)
- 5 ek étkezési keményítő
- 7 tojássárgája
- 100 gr vaj
6 dl tejet forralj fel a cukorral. (Add hozzá a vanília kikapargatott magjait, ha használod). A maradék 1,5 dl tejben keverd el az étkezési keményítőt és a tojások sárgáját. A tejet vedd le a tűzről, keverd hozzá a tojássárgás masszát, tedd vissza és alacsony lángon, állandóan kevergetve főzd puding sűrűségűre. Akkor jó, ha megmarad a habverő nyoma. Takard le fóliával, hogy ne bőrösödjön. A vajat habosítsd fel, és kanalanként keverd hozzá a kihűlt főzött krémet. Ennyi:) Használható gyümölcstortákhoz, palacsinta töltelékként, réteges pohárkrémekhez gyümölccsel és babapiskótával stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése