4/12/2013

Spenótos gombás penne

  • pici olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 gr csiperke gomba
  • 450 gr fagyasztott leveles spenót (ha van, frissből is lehet:))
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • origano
  • bazsalikom
  • bors
  • vegeta
  • 2-3 dl tejszín
  • 500 gr penne tészta
  • reszelt parmezán a tetejére

Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, dobd rá a felkockázott vöröshagymát, dinszteld üvegesre. Add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és párold, amíg el nem fő a leve. Add hozzá a leveles spenótot, sózd, borsozd, keverd bele az áttört fokhagymát, ízlés szerint adj hozzá origanot, és bazsalikomot, ha kell, esetleg egy kis ételízesítőt. Öntsd fel a tejszínnel és főzd krémesre. Kifőtt penne tésztával tálald, a tetejét pedig szórd meg reszelt parmezánnal.

1 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon szeretjük a spenótos tésztát reszelt sajttal mi is, és a gombát is, de eddig még a kettő kombinációját nem próbáltam ki...Köszi a receptet! Szerintem nagyon finom lehet!!! :o)))