- pici olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 500 gr csiperke gomba
- 450 gr fagyasztott leveles spenót (ha van, frissből is lehet:))
- 3-4 gerezd fokhagyma
- origano
- bazsalikom
- só
- bors
- vegeta
- 2-3 dl tejszín
- 500 gr penne tészta
- reszelt parmezán a tetejére
Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, dobd rá a felkockázott vöröshagymát, dinszteld üvegesre. Add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és párold, amíg el nem fő a leve. Add hozzá a leveles spenótot, sózd, borsozd, keverd bele az áttört fokhagymát, ízlés szerint adj hozzá origanot, és bazsalikomot, ha kell, esetleg egy kis ételízesítőt. Öntsd fel a tejszínnel és főzd krémesre. Kifőtt penne tésztával tálald, a tetejét pedig szórd meg reszelt parmezánnal.
1 megjegyzés:
Nagyon szeretjük a spenótos tésztát reszelt sajttal mi is, és a gombát is, de eddig még a kettő kombinációját nem próbáltam ki...Köszi a receptet! Szerintem nagyon finom lehet!!! :o)))
Megjegyzés küldése