2/29/2016

Magos kiflik



  • 1 kg liszt
  • 1,2 dl olaj
  • 6 dl langyos tej
  • 1 kk cukor
  • 1 kocka élesztő
  • 2 kk só
  • margarin
  • 1 tojás a lekenéshez
  • magvak
  • tengeri só


A lisztet öntsd egy nagyobb tálba, keverd össze a sóval. Öntsd hozzá az olajat és 5 dl langyos tejet. 1 dl langyos tejhez adj 1 kk cukrot, morzsold bele az élesztőt, és hagyd felfutni.Ha felfutott az élesztő, öntsd ezt is a liszthez. Jó alaposan gyúrd össze, dagaszd a tésztát, akkor lesz jó, ha már nem ragad az edény széléhez. Takard le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyd egy órácskát kelni. Lisztezett felületre borítsd ki a tésztát, gyúrd át még egyszer, és oszd 4 egyenlő részre. Minden részt nyújts ki kör alakúra, a köröket vágd 8 egyenlő részre, így:

Minden cikkelyt kenj meg vékonyan margarinnal, majd tekerd fel őket kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztasd a megformázott kifliket, kend le őket enyhén felvert tojással, és szórd meg tengeri sóval és magvakkal, vagy reszelj rá sajtot.180 C-ra előmelegített sütőben süsd őket szép aranybarnára.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mekkora legyen a kör, vagy milyen vastag legyen a tészta?

Eva írta...

Szia, én olyan vékonyra nyújtom, amilyenre csak tudom, annál finomabb lesz a kifli. A kör nagysága kb. nálam akkora szokott lenni, mint egy nagy tortaforma (azt hiszem az olyan 28 cm átmérőjű). Mikor megvannak a háromszögek, még egyenként egy kicsit szét szoktam őket hosszában húzogatni:) Remélem, tudtam segíteni!