6/09/2008

Csirkemell saláta


  • 0,5 kg csirkemell filé
  • bors
  • szárnyas grill fűszer
  • olívaolaj
  • 1 káposzta
  • 8 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paprika
  • 3 szelet kenyér
  • joghurtos salátaöntet
  • 15 dkg reszelt trapista
A csirkemellet sózod, borsozod, és megszórod a szárnyas grill fűszerrel. Pici olívaolajon megsütöd. Amíg sül, felszeleteled a káposztát, a paradicsomot, paprikát, uborkát megmososd, felkockázod. A kenyérszeletek mehetnek a toasterbe, megpirítod őket, majd felkockázod. A húst csíkokra vágod. A tányérra megy először egy kis káposzta, erre az uborka, paprika és a paradicsom, erre a pirított kenyérkockák, erre a csirkemell csíkok. Az egészre rácsorgatsz egy kis joghurtos salátaöntetet, és megszórod egy jó nagy adag reszelt sajttal.

P.S: Ilyenkor nyáron nem kívánunk nehéz ételeket, így ez a csirkemell saláta az egyik favoritunk a nagy melegben. Percek alatt kész, és finom, és igazából úgy az igazi, ha a kenyérkockák be vannak dörzsölve egy kis fokhagymával és pár csepp olívaolajjal. Nálunk ez most elmaradt, mert hát ugye nem bámulhatom a plafont miközben vendégeket fogadok a munkahelyemen:)

Nincsenek megjegyzések: