- 0,5 kg csirkemell filé
- só
- bors
- szárnyas grill fűszer
- olívaolaj
- 1 káposzta
- 8 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 3 paprika
- 3 szelet kenyér
- joghurtos salátaöntet
- 15 dkg reszelt trapista
A csirkemellet sózod, borsozod, és megszórod a szárnyas grill fűszerrel. Pici olívaolajon megsütöd. Amíg sül, felszeleteled a káposztát, a paradicsomot, paprikát, uborkát megmososd, felkockázod. A kenyérszeletek mehetnek a toasterbe, megpirítod őket, majd felkockázod. A húst csíkokra vágod. A tányérra megy először egy kis káposzta, erre az uborka, paprika és a paradicsom, erre a pirított kenyérkockák, erre a csirkemell csíkok. Az egészre rácsorgatsz egy kis joghurtos salátaöntetet, és megszórod egy jó nagy adag reszelt sajttal.
P.S: Ilyenkor nyáron nem kívánunk nehéz ételeket, így ez a csirkemell saláta az egyik favoritunk a nagy melegben. Percek alatt kész, és finom, és igazából úgy az igazi, ha a kenyérkockák be vannak dörzsölve egy kis fokhagymával és pár csepp olívaolajjal. Nálunk ez most elmaradt, mert hát ugye nem bámulhatom a plafont miközben vendégeket fogadok a munkahelyemen:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése