6/03/2008

Nyári tészta saláta


  • 500 gr szarvacska tészta
  • 6 dl tejföl
  • 6 ek mustár
  • 300 gr sárgarépa
  • 300 gr zöldborsó
  • 1 kis konzerv kukorica
  • 6 nagyobb csemegeuborka
  • 0, 5 kg főtt csirkemell
  • 200 gr trapista sajt
  • olívaolaj

A tésztát bő sós vízben megfőzöd pár csepp olívaolajjal - így a tészta biztosan nem fog összeragadni. Amíg a tészta fől, a sárgarépát megtisztítod, felkockázod, és a borsóval együtt megpárolod. A főtt csirkemellet, sajtot és az uborkát felkockázod, hozzáadod a kukoricát, majd a megfőtt borsót és sárgarépát. A tészát leszűröd, átmosod hideg vízzel és jól lecsepegteted. Hozzáadod az előkészített húst+zöldségeket+sajtot. A tejfölt elkevered a mustárral, és a tésztára öntöd, ízlés szerint sózod. Jól átkevered az egészet, hogy az öntet mindenhol átjárja a tésztát, behűtöd, és már tálalható is.

P.S: Ebből egy jó nagy adag lett, de nálunk nem érte meg a másnapot. Ilyen melegben nagyon jól esik :)

Nincsenek megjegyzések: