- 500 gr szarvacska tészta
- 6 dl tejföl
- 6 ek mustár
- só
- 300 gr sárgarépa
- 300 gr zöldborsó
- 1 kis konzerv kukorica
- 6 nagyobb csemegeuborka
- 0, 5 kg főtt csirkemell
- 200 gr trapista sajt
- só
- olívaolaj
A tésztát bő sós vízben megfőzöd pár csepp olívaolajjal - így a tészta biztosan nem fog összeragadni. Amíg a tészta fől, a sárgarépát megtisztítod, felkockázod, és a borsóval együtt megpárolod. A főtt csirkemellet, sajtot és az uborkát felkockázod, hozzáadod a kukoricát, majd a megfőtt borsót és sárgarépát. A tészát leszűröd, átmosod hideg vízzel és jól lecsepegteted. Hozzáadod az előkészített húst+zöldségeket+sajtot. A tejfölt elkevered a mustárral, és a tésztára öntöd, ízlés szerint sózod. Jól átkevered az egészet, hogy az öntet mindenhol átjárja a tésztát, behűtöd, és már tálalható is.
P.S: Ebből egy jó nagy adag lett, de nálunk nem érte meg a másnapot. Ilyen melegben nagyon jól esik :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése