6/10/2008

Burrito


  • 8 tortilla lap
  • 0,5 kg darálthús (marha)
  • olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 2 erős paprika (ízlés szerint)
  • 1 zacskó Taco seasoning
  • 15 dkg reszelt sajt
Előkészítesz két serpenyőt. Az egyikbe mehet pici olívaolaj, rá a darálthús, picit pirítod,majd aláöntesz egy pici vízet, ránézésre, kb 0,5 dl-nyit, majd mehet bele a Taco seasoning fele. Jól összekevered, és hagyod főni. Közben a másik serpenyőbe megy szintén egy pici olívaolaj, ezen megpirítod a felaprított hagymát, erre rádobod a felkockázott paradicsomot, paprikát és uborkát, mehet ez alá is egy pici víz, és a Taco seasoning másik fele. Ezt is hagyod picit rotyogni. Közben a tortillákat bedobod a sütőbe, és lereszeled a sajtot. Mire ezzel végzel, már minden kész is, és jöhet a "tekercselés": fogsz egy tortilla lapot, közepére teszel egyenletesen a darált húsból, erre jönnek a zöldségek, és az egészre rápakolsz egy jó adag reszelt sajtot, ami rá fog olvadni. Ha ez megvan, összetekered, átszúrod egy fogpiszkálóval (ha egyébként nem maradna egyben a tekercs), és már eheted is!

P.S: Ez az egész Burrito dolog úgy kezdődött, hogy öcsémnél aludt egy amerikai csajszi, aki nekiállt Burritot készíteni. Öcsémnek megtetszett, és egyik este kitaláltuk, hogy vacsora partyt tartunk, ő hozza az alapanyagokat, közösen dobjuk össze a kaját, a miénk pedig a mosogatás. Így is történt, és a végeredmény nagyon finom lett. Nem tudom mennyire egyezik meg ez a recept az eredeti mexikóival, de az biztos, hogy finom. Az amerikai csaj elmondása alapján tejfölt is szoktak mellé adni. Ha pedig nem tekerjük fel a tortillákat, hanem az egyikre rákenjük a darált husit, a másikkal lefedjük, és egyben serpenyőben megsütjük mindkét oldalról ( a darált hús egyben tartja a két tortilla lapot, így akár félbevágni is lehet), a zöldségeket pedig mellé kínáljuk, akkor azt úgy hívják, hogy Casadillas. Na, mostmár ezt is tudjuk:)

Nincsenek megjegyzések: