Tészta:
- 25 dkg margarin
- 7 dkg cukor
- pici só
- 1 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 45 dkg liszt
- 1 tojássárgája
Töltelék:
Meggyes:
- 1 kg meggy
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg cukor
- fahéj
Túrós:
- 50 dkg túró
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom héja reszelve
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 tojás
- 1 tojás
- porcukor
Elmorzsolod a lisztet a margarinnal, a tejfölben elkevered az élesztőt, és a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a lisztes masszához adod, majd meggyúrod a tésztát. Mehet pihenni fél órára a hűvösre. Utána két részre osztod, az egyik részét kinyújtod akkorára,mint a tepsi, megy be a margarinozott, lisztezett tespibe. Erre a töltelék, majd a másik fél kinyújotott tészta. Lekened egy tojással + a megmaradt tojásfehérjével, megszúrkálod és fél órára belököd a sütőbe 180 C-on. Ha kész, megszórod porcukorral.
Meggyes töltelék:A meggyet kinyomkodod, megy rá cukorral elkevert fahéj, a darált dió és a zsemlemorzsa.
Túrós töltelék: A túrót összetöröd, hozzáadod a tojások sárgáját, porcukrot, vaníliás cukrot, mazsolát, pudingport, citromhéjat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatod. Kész is.
P.S: Ez egy Rama recept, finom lett. Mivel nem tudtam eldönteni, hogy túrósat csináljak-e, vagy meggyeset, így a töltelék hozzávalóit megfeleztem, és fél adag meggyeset és fél adag túrósat csináltam. Tészta természetesen normál mennyiség. Ez így jó volt, mert egy tésztával két fajta sütink lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése