6/03/2008

Tárkonyos csirkemell


  • 4 csirkemell filé
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dl húsleves (mehet kockából)
  • 1 dl tejföl
  • só, bors, jó adag tárkony
  • (ha kell, gustin)
A csirkemellet hosszában vékony szeletekre vágod, sózod, borsozod, és pirosra sütöd a vaj és az olívaolaj keverékén. Felöntöd a húslevessel, hagyod, hogy összeforrjon a szafttal. Ekkor hozzáadod a tejfölt. Sűrű mártást kell kapnunk (ha szükséges, nyugodtan lehet bele nyomni 1 kk gustint). A végén hozzáadsz 3 ek tárkonyt, még egy picit hagyod rotyogni, és kész is.

P.S: A húsleves helyett mehet fele húsleves fele fehérbor, és azzal felönteni. Gyorsan kész. A hús nagyon finom, puha lesz, mert először sül, utána pedig még egy kicsit fől a szószban.

Nincsenek megjegyzések: