- 4 csirkemell filé
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 2 dl húsleves (mehet kockából)
- 1 dl tejföl
- só, bors, jó adag tárkony
- (ha kell, gustin)
A csirkemellet hosszában vékony szeletekre vágod, sózod, borsozod, és pirosra sütöd a vaj és az olívaolaj keverékén. Felöntöd a húslevessel, hagyod, hogy összeforrjon a szafttal. Ekkor hozzáadod a tejfölt. Sűrű mártást kell kapnunk (ha szükséges, nyugodtan lehet bele nyomni 1 kk gustint). A végén hozzáadsz 3 ek tárkonyt, még egy picit hagyod rotyogni, és kész is.
P.S: A húsleves helyett mehet fele húsleves fele fehérbor, és azzal felönteni. Gyorsan kész. A hús nagyon finom, puha lesz, mert először sül, utána pedig még egy kicsit fől a szószban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése