Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 tojás
- 120 gr vaj
- 0,5 kk só
- 0,5 kk őrölt paprika
- tej szükség szerint
1) Tonhalas-olívás:
- 2 konzerv tonhal
- 3 főtt tojás felkockázva
- 3 felkockázott savanyú uborka
- 2 tejföl
- 100 gr majonéz
- 10 felkockázott fekete olívabogyó
- 7 sült paprika felkockázva
- 0,5 kg túró
- 30 gr pirított szezámmag
- só
- 0,5 kg párolt zöldség vegyesen felkockázva
- 0,5 kg főtt csirkemell felkockázva
- 3 tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek majonéz
- 3 savanyú uborka felkockázva
- só, bors
- 200 gr pörkölt, darált földimogyoró
A tésztához gyúrd össze az összes hozzávalót. Ha szükséges, adj hozzá annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Csavard fóliába, és tedd 1 órára a hűtőbe. Ez után pici gombócokat formálj a tésztából, és tedd a kosárformába, de úgy, hogy a közepén bemélyedés legyen a tölteléknek. 180 C-on sütöd 15 percig, majd hagyod őket kihűlni. Utána töltöd őket ízlés szerint.
P.S: Ebből a mennyiségből olyan 25 közepes kosár lesz. Akár le is fagyaszthatod őket, utána ugyanolyan finomak, így jó, ha van belőle tartalék váratlan vendégek érkezésekor.Természetesen ez csak pár változat a töltelékre, de variálhatsz is kedvedre. Én szoktam orosz salátával vagy körözöttel is tölteni. Ez az adag orosz salátás és sült paprikás töltelékkel készült:)Ja, és azt elfelejtettem mondani, hogy a kosárformákat hála a Jó Istennek, nem kell sütés előtt kikenni, csak úgy megy bele a tészta, egyáltalán nem ragad bele!
2 megjegyzés:
Nagyon helyes kis kosárkák, ezt muszáj lesz Utánad csinálnom! :)
Szia Anyamanya:)Remélem, ízleni fog Neked és a család többi tagjának is:)
Megjegyzés küldése