6/13/2008

Spenótos rolád



  • 1 csomag mirelit spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 3 ek gríz
  • 1 kk só
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 15 dkg Feta
  • 1 dl tejföl
A tojásokat összekevered a grízzel, liszttel, hozzáadod a tejet és a sót. Hozzáadod a spenótot és az átpréselt fokhagymát. Összekevered, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd. Előmelegített sütőben sütöd tűpróbáig. Amíg sül, összekevered a Fetát a tejföllel, hogy sűrű, de kenhető masszát kapj. Amikor a tészta megsült, még melegen feltekered és hagyod kihűlni. Utána széttekered, megkened a Fetás töltelékkel, és visszatekered. Mehet be a hűtőbe, és utána már szeletelhető is.
P.S: A Feta és a tejföl arányát szemmértékre írtam, az a lényeg, hogy kompakt massza legyen, és ne folyós, mert csak így lehet majd szépen szeletelni.

Nincsenek megjegyzések: