- 200 gr lasagne tésztalap
A bolognai szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 200 gr darált hús
- 200 gr hámozott paradicsom
- só, bors
- oregánó, bazsalikom
- 50 gr vaj
- 50 gr liszt
- 6 dl tej
- szerecsendió
- só, bors
Tetejére:
- 150 gr reszelt sajt
Bolognai mártáshoz:
Az olívaolajon megpirítod az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadod a darált húst, megpirítod, és hozzákevered a paradicsomot. Sózod, borsozod, hagyod rotyogni, majd hozzákevered az oregánót és a bazsalikomot.
Az olívaolajon megpirítod az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadod a darált húst, megpirítod, és hozzákevered a paradicsomot. Sózod, borsozod, hagyod rotyogni, majd hozzákevered az oregánót és a bazsalikomot.
A besamelhez:
Egy másik edényben felolvasztod a vajat, majd leveszed a tűzről, belekevered a lisztet, és felöntöd a tejjel, hozzáadod a fűszereket. Mehet vissza a tűzre, amíg el nem kezd sűrűsödni.
Ezután már csak a rétegezés marad: egy vajjal kikent tűzálló tál aljára öntesz egy adagot a besamel mártásból, erre jönnel a tésztalapok, erre egy adag bolognai és egy adag besamel, majd az egészet megszórod reszelt sajttal. Megint jön: tészta-bolognai-besamel-reszelt sajt, összesen négy rétegben. A tetején besamel legyen, amit bőven megszórsz reszelt sajttal, arra teszel pár vajdarabkát, és mehet is be az előmelegített sütőbe 200C-ra. Kb 30 perc és kész is.
P.S: Öcsémnek és az én drága férjemnek készült vacsorára. Betöröltük focinézés közben az egész tállal, nem maradt belőle semmi.Ez alkalommal én a darált húst gombával váltottam fel, de így is nagyon finom volt:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése