6/19/2008

Lasagne




  • 200 gr lasagne tésztalap

A bolognai szószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 200 gr darált hús
  • 200 gr hámozott paradicsom
  • só, bors
  • oregánó, bazsalikom
A besamelhez:

  • 50 gr vaj
  • 50 gr liszt
  • 6 dl tej
  • szerecsendió
  • só, bors

Tetejére:

  • 150 gr reszelt sajt
Bolognai mártáshoz:
Az olívaolajon megpirítod az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadod a darált húst, megpirítod, és hozzákevered a paradicsomot. Sózod, borsozod, hagyod rotyogni, majd hozzákevered az oregánót és a bazsalikomot.
A besamelhez:
Egy másik edényben felolvasztod a vajat, majd leveszed a tűzről, belekevered a lisztet, és felöntöd a tejjel, hozzáadod a fűszereket. Mehet vissza a tűzre, amíg el nem kezd sűrűsödni.
Ezután már csak a rétegezés marad: egy vajjal kikent tűzálló tál aljára öntesz egy adagot a besamel mártásból, erre jönnel a tésztalapok, erre egy adag bolognai és egy adag besamel, majd az egészet megszórod reszelt sajttal. Megint jön: tészta-bolognai-besamel-reszelt sajt, összesen négy rétegben. A tetején besamel legyen, amit bőven megszórsz reszelt sajttal, arra teszel pár vajdarabkát, és mehet is be az előmelegített sütőbe 200C-ra. Kb 30 perc és kész is.
P.S: Öcsémnek és az én drága férjemnek készült vacsorára. Betöröltük focinézés közben az egész tállal, nem maradt belőle semmi.Ez alkalommal én a darált húst gombával váltottam fel, de így is nagyon finom volt:)

Nincsenek megjegyzések: