Tészta:
- 200 gr vaj
- 100 gr cukor
- 2 vaníliás cukor
- 3 tojás
- 250 gr liszt
- 0,5 zacskó sütőpor
- 750 gr szilva
- 5 tojásfehérje
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 180 gr cukor
- 5 csepp rumaroma
- 150 gr kókuszreszelék
A szobahőmérsékeltű vajat keverd habosra a cukorral, vaníliáscukorral és a tojásokkal. Add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és még egy kicsit keverd. A tésztát vajazott, lisztezett tesiben oszd el egyenletesen, és melegítsd elő a sütőt 180 C-ra. Most jön a teteje: Verd habbá a tojáfehérjéket, apránként add hozzá a két féle cukrot, a kókuszt és a rumaromát. Ha ezzel kész vagy, forgasd bele a negyedekre vágott szilvát. Ezt a masszát oszd el egyenletesen a tésztán, és süsd 40 percig.
P.S: Ez az egyik kedvenc szilvás sütim, minden évben amikor elkezdődik a szilva szezon, elkészítem. Az egyik Lisa-ból származik a recept. Az még külön jó, hogy kókusz is van benne:)
11 megjegyzés:
Csendes olvaso vagyok, nem szoktam hozzaszolni.
De most megszeretnem koszonni ezt a receptet. Napok ota forgok egy kilo szilva korul es nezegetem a neten a szilvas suti recepteket. Egyik sem fogott meg. A tied ez alol kivetel. Kb. egy fel ora mulva nekifogok.
Megegyszer koszonom.
E.
Most raktam be a sütőbe, de borzasztóan izgulok, mert a tészta nagyon sürünek tűnik nekem, a habból meg nagyon sok lett. Kiváncsi vagyok.
Para elmúlt. Olyannyira hogy a süti azóta el is fogyott.
Kedves Szusza,
Nálam is megvolt a "kezdeti riadalom", de a végeredmény kárpótolt érte:)Ha elfogyott, nem készítetted hiába, annak meg külön örülök, ha ízlett is:)
Kedves E.,
Örülök, hogy a recept elnyerte a tetszésed:)Remélem, a legjobb helyre került az a kiló szilva:)
Hát a fiúk két pofára tolták, fejenként 3 szelet lecsúszott a "kávé mellé", ahogy ők fogalmaztak :) Szóval tényleg nagyon finom volt, a kókusz meg tök jó extra benne- meglepő, de tényleg nagyon megy hozzá.
A szerb konyha iránti rajongásod nem ölt testet néha egy burekban? Becsén ettem borzasztó finomat, joghurttal- azóta sóvárgok utána.
Drága Szusza,
De hát burek nélkül nem is élet az élet! Minden alkalommal eszünk mi is, amikor hazamegyünk. És persze a burek mellé joghurtot kell inni, mert úgy az igazi!Nyisd ki az ablakod, majd küldök postagalambbal egy adaggal:)
Szusza,
majd elfelejtettem:ha szereted a burekot, készítsd el a Gibanicát, annak szinte ugyanolyan az íze, és tényleg nincs vele macera!Megtalálod a "szerb konyha"-n belül.
Puszi
Hát sajnos a rétestészta elérhetetlen ínyencség számomra.
Egyszer próbálkoztam helyettesíteni a tavaszitekercs tésztájával, de közel sem lett olyan jó. Lehet persze én rontottam el valamit.
Szusza,
én mindig boltit használok. Ha nincs szerbiai rétestésztám, az itteni is tökéletesen jó, és mindenhol lehet kapni (Tesco, Spar, Cora) még a kisebb boltokban is. Bátran használd őket:)
Régóta kerestem ezt a receptet, sógornőm szokta sütni mindig, de a recept soha nem került hozzám. Ma megsütöttem eperrel, már el is fogyott :)
Megjegyzés küldése