7/04/2008

Krémsajtos csirkemell zöldséggel

  • 300 gr csirkemell
  • só, bors
  • grillcsirke fűszer
  • 200 gr borsó
  • 3 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 200 gr kukorica
  • 2 dl zöldségleves
  • 200 gr krémsajt
  • olívaolaj

A csirkemellet felkockázod, megszórod sóval, borssal és a fűszerrel. Egy serpenyőben felmelegítesz egy pici olívaolajat, és rádobod a csirkemell kockákat. Közben egy edényben vizet forralsz, és beledobod a zöldborsót, a kockára vágott sárgarépát és póréhagymát, pár percig blansírozod őket. Amikor a hús fehérré vált, hozzáadod a leszűrt zöldségeket és belekevered a kukoricát is, pici sót adsz hozzá. Rövid ideig mind együtt pirítod, majd felöntöd a zölséglevessel (jó a kocka is!). Hagyod rotyogni kb 10 percig, majd a tetejére nyomod a krémsajtot. Nem kell kevergetni, csak hagyd hogy a sajt magától szétolvadjon és a szósz besűrűsödjön. És kész is!
P.S: ilyenkor nyáron szempont, hogy lehetőleg minél kevesebbet kelljen a tűzhely mellett "főni", viszont a finom ételekről nem szívesen mondunk le. Így született meg ez az ebéd is, bő 25 perc alatt, és az ízére sem volt panaszunk:)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

MMMMMmmmmmm. mivel én magam ettem ezt a királyi kaját, tudom hogy kíválló (legalább annyira, mint a szakács :-))