- 300 gr csirkemell
- só, bors
- grillcsirke fűszer
- 200 gr borsó
- 3 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 200 gr kukorica
- 2 dl zöldségleves
- 200 gr krémsajt
- olívaolaj
A csirkemellet felkockázod, megszórod sóval, borssal és a fűszerrel. Egy serpenyőben felmelegítesz egy pici olívaolajat, és rádobod a csirkemell kockákat. Közben egy edényben vizet forralsz, és beledobod a zöldborsót, a kockára vágott sárgarépát és póréhagymát, pár percig blansírozod őket. Amikor a hús fehérré vált, hozzáadod a leszűrt zöldségeket és belekevered a kukoricát is, pici sót adsz hozzá. Rövid ideig mind együtt pirítod, majd felöntöd a zölséglevessel (jó a kocka is!). Hagyod rotyogni kb 10 percig, majd a tetejére nyomod a krémsajtot. Nem kell kevergetni, csak hagyd hogy a sajt magától szétolvadjon és a szósz besűrűsödjön. És kész is!
P.S: ilyenkor nyáron szempont, hogy lehetőleg minél kevesebbet kelljen a tűzhely mellett "főni", viszont a finom ételekről nem szívesen mondunk le. Így született meg ez az ebéd is, bő 25 perc alatt, és az ízére sem volt panaszunk:)
1 megjegyzés:
MMMMMmmmmmm. mivel én magam ettem ezt a királyi kaját, tudom hogy kíválló (legalább annyira, mint a szakács :-))
Megjegyzés küldése