Tészta:
- 100 gr kókusz
- 100 gr darált dió
- 100 gr mazsola
- 4 tojás
- 1 dl olaj
- 1 üveg rumaroma
- 0,5 sütőpor
Szirup:
- 2 dl víz
- 200 gr cukor
Tetejére:
- 2-3 zacskó vaníliás tejszínhab
- darált dió
A tészta hozzávalóit összekevered, és 10-15 perc alatt közepesen meleg sütőben megsütöd. Ennyi elég is neki, mert nincs benne liszt. Közben 2 dl vizet 5-7 perc alatt összefőzöl 200 gr cukorral (én most is egy kicsit lecsaltam belőle), és az egésszel jól leöntöd a megsült tésztát. Amíg a szirupot a süti magába szívja, verd fel a vaníliás tejszínhabot, majd kend a már kihűlt süteményre. Szórd meg az egészet darált dióval, és ennyi:)
P.S: Te Jó Isten, hát ez a süti nálunk a szó szoros értelmében fél óra alatt elfogyott! Nagyon brutál! Csak pislogtam, és nem is értettem, hogy hogy találom magam szembe egy teljesen üres tálcával???Ez amolyan 5 perces gyors édesség (tőlem nem meglepő módon:)), picit keleties, de a szirupos édességét tökéletesen ellensúlyozza a jó sok vaníliás tejszínhab a tetején, amitől mégis könnyű lesz a süti. Carlos ezt rendelte a pár hét múlva esedékes szülinapjára is, így hamarosan ismét készíteni fogom:) Ja, és nem kell megijedni a szirup mennyiségétől, először soknak tűnik, de pár perc, és mindet magába fogja szívni a tészta, sőt, kell is neki, mert egyébként száraz lenne.
2 megjegyzés:
Mit tegyek mazsola helyett,mert azt nem esszük?
Szia, tegyél helyette bármilyen más aszalt gyümölcsöt, amit szerettek - szerintem pl. kandírozott naranccsal biztos finom:)
Megjegyzés küldése