- 4 paradicsom
- 1 hagyma
- 2 paprika
- 1 padlizsán
- 1 nagyobb/2 kisebb cukkini
- kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- 1,5 dl tejföl
- 3 ek joghurt
- 3 ek aprított petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
A paradicsomot, hagymát, paprikát, padlizsánt vádg nagyobb darabokra, a cukkinit pedig vastagabb szeletekre. Kösd össze a fűszernövényeket, a 4 gerezd fokhagymát pedig aprítsd fel. Egy pici olívaolajon pirítsd meg a padlizsánt, add hozzá a hagymát, cukkinit, paprikát, az áttört fokhagyma felét és a fűszernövényeket, majd rotyogtasd néhány percig. Add hozzá a paradicsomot is, sózd, borsozd, és hagyd rotyogni lefedve további 30 percig. A mártogatóshoz az összes hozzávalót tedd késes aprítógépbe, és jól turmixold össze.
P.S: Ez az a bizonyos klasszikus francia nyári zöldséges egytálétel, hát, nevezzük "lecsónak", ami minden ízében és illatában a mediterrán konyhát idézi... Ezzel a mártogatóssal igazi, könnyű, nyári ebéd:) Finom nagyon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése