- 0,5 kg liszt
- 2,5 dl langyos tej
- 1 sütőpor
- 2 kk só
- 1 tojás
- 150 gr vaj/margarin
- 150 gr reszelt trapista
- nagy szemű tengeri só
- szezámmag
- lenmag
- 1 tojás
A sütőporral elkevert liszthez add hozzá a langyos tejet, 1 tojást, sót ízlés szerint, majd a szobahőmérsékletű vajat, és a reszelt trapistát, és gyúrd kompakt masszává. Csomagod fóliába, és tedd a frizsibe pihenni kb. fél órára. Ezután nyújtsd kb. 1 cm vastagra, a tetejét kend le a felvert tojással, szórd meg tengeri sóval, szezámmaggal és lenmaggal, majd derelyevágóval vágj belőle rudakat. Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd szép aranybarnára.
P.S: Eredeti recept itt. Férjem Szlovéniába utazott üzleti útra, neki készítettem, egyrészt mert szereti, másrészt hogy útközben legyen mit rágcsálnia. Nagyon hálás a tésztája, gyors, olcsó, és finom:)Örök klasszikus nálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése