6/04/2009

Gyors sajtos rudak



  • 0,5 kg liszt
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 sütőpor
  • 2 kk só
  • 1 tojás
  • 150 gr vaj/margarin
  • 150 gr reszelt trapista
Tetejére:
  • nagy szemű tengeri só
  • szezámmag
  • lenmag
  • 1 tojás

A sütőporral elkevert liszthez add hozzá a langyos tejet, 1 tojást, sót ízlés szerint, majd a szobahőmérsékletű vajat, és a reszelt trapistát, és gyúrd kompakt masszává. Csomagod fóliába, és tedd a frizsibe pihenni kb. fél órára. Ezután nyújtsd kb. 1 cm vastagra, a tetejét kend le a felvert tojással, szórd meg tengeri sóval, szezámmaggal és lenmaggal, majd derelyevágóval vágj belőle rudakat. Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd szép aranybarnára.



P.S: Eredeti recept itt. Férjem Szlovéniába utazott üzleti útra, neki készítettem, egyrészt mert szereti, másrészt hogy útközben legyen mit rágcsálnia. Nagyon hálás a tésztája, gyors, olcsó, és finom:)Örök klasszikus nálunk.

Nincsenek megjegyzések: