6/17/2009

Töltött gomba spenóttal


  • 12 nagyobb gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 250 gr spenót
  • pici vaj
  • 2 paradicsom
  • 100 gr krémsajt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • bors
  • reszelt trapista sajt
A gombát tisztítsd meg, a szárakat vágd apróra, a spenótot mosd meg és vágd csíkokra. Egy pici vajat olvassz fel, pirítsd rajta üvegesre a felaprított hagymát, add hozzá a feldarabolt gombaszárakat és a spenótot. Dinsztleld az egészet pár percig, sózd, borsozd, majd keverd bele a megzhámozott, felkockázott paradicsomot és a krémsajtot. Keverd jól össze, amíg homogén masszát nem kapsz, és ezzel a töltelékkel töltsd meg a gomba fejeket. Szórd meg mindegyik tetejét zsemlemorzsával, tegyél mindegyikre egy-egy darabka vajat, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben, vajazott tepiben kb. 15 percig. Vedd ki a tepsit, szórd meg a gombákat reszelt sajttal, és told vissza a sütőbe annyi időre, amíg a sajt meg nem pirul.

Nincsenek megjegyzések: