- 750 gr pulykamell
- 0,5 citrom leve
- 1 ek origano
- 1 ek kakukkfű
- 0,5 dl olívaolaj
- só
- bors
- 1 gerezd áttört fokhagyma
- 0,5 káposzta
- 1 paprika
- 3 dl joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 hagyma
- 3 ek paradicsompüré
- 3 ek olívaolaj
A pác hozzávalóit egy tálban keverd jól össze, és forgasd bele a csíkokra vágott pulykamellet. Alufóliával letakarva tedd 30 percre a hűtőbe. Közben a káposztát vágd vékonyra, a paprikát csíkokra, majd öntsd a zöldségre a jogurtot, sózd, borsozd, és add hozzá az áttört fokhagymát is. A húst vedd ki a frizsiderből, és süsd meg a forró olajon. Szedd ki egy tányérra, majd a visszamaradt olajon pirítsd meg a karikára vágott hagymát, add hozzá a paradicsompürét, és végül tedd vissza a húst is, és így süsd még pár percig, hogy összekeveredjenek az ízek. Egy tányérra helyezd el a joghurtos zöldségeket, és szedd rá a hagymás húst, és kész is:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése