11/08/2009

Fehérboros gombaszósz


  • 100 gr vaj
  • 300 gr gomba
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 ek mustár
  • 1 dl fehér bor
  • 1 dl főzőtejszín
  • fűszerkeverék
  • bors
A gombát mosd meg, majd szeleteld fel. A vajat olvaszd meg, add hozzá a gombaszeleteket, és kevergesd addig, amíg el nem párolog alóla a felesleges folyadék. Szórd meg a gombát 2 ek étkezési keméynítővel, majd adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Keverd hozzá a fehérbort, 2 ek mustárt, a fűszerkeveréket és a borsot, majd kevergetve főzd addig, amíg kellőképpen be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, és keverd bele a tejszínt. Ennyi:)
P.S: Nagyon finom, a fehérbortól és a mustártól jellegzetesen pikáns szósz, ami tökéletesen harmonizál a csirkehússal. Aki picit hígabban szereti, nyugodtan adhat hozzá több vizet.

Nincsenek megjegyzések: