11/13/2009

Joghurtszószos csirkemell


  • 800 gr csirkemell
  • 1 póréhagyma
  • 2 narancs
  • 0,5 csomó petrezselyem
  • 0,5 kínai kel
  • 4 ek olaj
  • vegeta
  • bors
  • 2 dl joghurt
  • 1 ek étkezési keményítő
A csirkemellet a pórét, és a kínai kelt vágd csíkokra, a petrezselmet pedig apróra. Az egyik narancsot vágd karikákra, tedd félre díszítésnek, a másikat hámozd meg, és kockázd fel. Az olajon pirítsd meg a csirkemellet és a pórát, majd add hozzá a kínai kelt és a narancsot. Öntsd hozzá a joghurtot, fűszerezd ízlés szerint, és párold, amíg a zöldsések meg nem puhulnak. A végén az étkezési keményítőt egy pici vízzel keverd el, és sűrítsd be vele az ételt. Addig hagyd rotyogni, amíg a kellő sűrűséget el nem éri. Ennyi:)
P.S: Gyorsan elkészíthető, és még egészséges is. A narancs istenien harmonizál a póréval és a kínai kellel, nagyon finom lett:)

1 megjegyzés:

Szamóca írta...

Érdekes párosítás ez a póré, kínai kel naranccsal és joghurttal. Biztosan nagyon jó lehet, úgyhogy én is kipróbálom hús helyett tofuval vagy valami ilyesmivel.
Nagyon tetszik, hogy minden receptedben ennyi zöldség van!