11/19/2009

Fügés datolyás gyümölcskenyér



  • 4 tojás
  • 150 gr cukor
  • 1 citrom
  • 2 dl olaj
  • 280 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 nagyobb alma
  • 150 gr füge
  • 50 gr mazsola
  • 100 gr datolya
  • 1 ek kakaópor
Az almát hámozd meg és reszeld le, a fügét és a datolyát vágd apró kockákra. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá, majd add hozzá a cukrot.Add hozzá a tojássárgákat, a citrom levét és reszelt héját, az olajat, és a sütőporral elkevert isztet. Végül add hozzá a reszelt almát, a mazsolát, a fügét és a datolyát, majd forgasd össze az egészet. Az így kapott masszát oszd két részre, az egyikbe keverd bele a kakaóport, majd egy vajazott-liszetezett kenyérformába öntsd először a sárga tésztát, majd erre a kakaósat. Süsd 180 C-on tűpróbáig.
P.S: Vannak dolgok, amiket csak ősszel, illetve télen szeretek készíteni, ilyen például a kuglóf és a gyümölcskenyér is. Valahogy ilyenkor esnek jól, szeretjük a lakásban az illatukat, és jól esik egy egy szelet a forró habos kávé vagy capuccino mellé. Ez a gyümölcskenyér nem túl édes, jó pár napig friss marad, és a benne rejlő fügétől és datolyától annyira finom.(Forrás: Dobra hrana, 06/2009)

Nincsenek megjegyzések: