Tészta:
- 5 tojás
- 2 dl tejföl
- 200 gr ajvár
- 9 ek liszt
- 1 sütőpor
- só
Töltelék:
- 2 dl tejföl
- 200 gr ajvár
- 150 gr trapista
- só
- 1/2 fej vöröshagyma (elhagyható)
A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját pedig keverd össze a tejföllel, ajvárral, pici sóval, és a sütőporos liszttel. Forgasd bele a tojásfehérje habot is, majd öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 200C-on, amíg szép aranybarna nem lesz. Amikor kész, nedves konyharuha segítségével tekerd fel. A töltelékhez a trapistát reszeld le, add hozzá az ajvárt és a tejfölt (esetleg az apróra vágott hagymát-én kihagytam), picit sózd meg, és jól keverd össze. A töltelék 3/4-ével kend meg tekercset, tekerd vissza, és a maradék töltelékkel kend meg a tetejét.
P.S: Amikor a tekercset megtöltötted, érdemes egy bő 1,5 órára a hűtőbe tenni, hogy szépen szeletelhető legyen. Díszítheted kedved szerint, én most félbevágott olívát tettem rá:) (Dobra hrana, Jul2009)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése