11/21/2009

Vaníliás linzer


  • 300 gr liszt
  • 200 gr vaj
  • 50 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 tk sütőpor
  • lekvár
  • vaníliás porcukor

A lisztet, vajat, cukrot, vaniin cukrot, a tojássárgáját és a sütőport jól gyúrd össze, majd csomagold fóliába és tedd a hűtőbe egy fél órára. Utána lisztezett felületen nyújtsd vékonyra, szaggass belőle formákat, minden második közepébe szaggass lukat, majd süsd ki őket. 180 C-on olyan 12 perc alatt már meg is sülnek. Ezután egy telit és egy középen lukas linzert ragassz össze lekvárral, és vaníliás porcukorral meghintve tálald.


P.S: Ez a recept a Dr. Oetker féle vaníliás cukor hátuljáról származik:), és mint minden linzer, ez is nagyon gyorsan elkészíthető, és megvan az a nagyon nagy előnye, hogy jól záródó fémdobozban tárolva nemcsak hogy friss marad, hanem a napok elteltével az íze egyre finomabb lesz:) Ezt az adagot csipkebogyólekvárral készítettem, mert nagyon szeretjük a savanykás ízét.Egyébként ezt is el tudom képzelni a Karácsonyi aprósüteményeim között, bár még nem állt össze a végelges top lista, az biztos, hogy jó sok fajtával fogok készülni.Még gondolokodom.Ja, azt majd elfelejtettem mondani, hogy ebből az adagból kb. 30 kis szívecském lett:)

5 megjegyzés:

Vera írta...

Eva,ovo je genijalno!

Gaga írta...

Joj kako su slatke Eva. Očekujem prevod :)))

KataKonyha írta...

Nagyon szépek!

Eva írta...

Hvala, devojke! Upravo sam prevela recept na naški:)))Ljubac

Eva írta...

Köszi Katám:)