- 4 tojás
- 1,5 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 1 bögre tej
- 3 bögre liszt
- 1 sütőpor
Töltelék:
- 1 kg alma
- 1 kk fahéj
- 2 vaníliás cukor
- 5 ek búzadara
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, felét öntsd vajazott-lisztezett tepsibe, és süsd 200 C-on, amíg a teteje meg nem szilárdul. Közben készítsd el a tölteléket: az almákat hámozd meg, reszeld le,párold puhára, majd keverd össze a vaniliás cukorral és a fahéjjal. A tepsit vedd ki a sütőből, a tésztát szórd meg a búzadarával, tedd rá a tölteléket, majd a töltlékre öntsd a tészta másik felét. Mehet az egész vissza a sütőbe, és süsd, amíg szép aranybarna nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése