- 400 gr sertés vagy marhamáj
- 3 közepes méretű krumpli
- 2 közepes fej hagyma
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- petrezselyem
- vegeta
- kevés olaj
A hagymát késes aprítógépben vágd apróra, majd mosd meg a májat, majd dobd azt is a késes aprítógépbe, és pépesítsd. Ezután keverd össze a májat, a hagymát, a tojásokat, a nyersen lereszelt krumplit, add hozzá a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj. Ezután formázz a masszából gombócokat, és süsd őket aranybarnára kevés olajon. Krumlipürével tálald.
P.S: Aki szereti a májat, annak ez az étel telitalálat! Gyorsan elkészül, és nagyon finom:)(Mondjuk a darált máj, mint olyan, elég egy gusztustalan látvány, de a égeredmény ezt nagyon gyorsan feledteti:))
1 megjegyzés:
Nagyon finom!!! Régen én is sokszor csináltam, köszi hogy eszembe juttattad.Gombócolás helyett, kanállal teszem bele az olajba.
Megjegyzés küldése