- 500 gr leveles tészta
- 2 púpos ek mustár
- 6-7 db főtt virsli
- 1 tojás
- szezámmag / reszelt sajt
A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, majd oszd 2 egyenlő részre. Mindegyik részt nyújtsd 2-3 mm vastag téglalappá, és kend meg vékonyan mustárral. A főtt virsliket vágd egyenként 3 részre. Ezután vágj a tésztából vékony csíkokat, és vond be vele körkörösen a virslit úgy, hogy a mustáros rész érintkezzen a virslivel. Az így elkészített kis kifliket tedd sütőpapírral (vagy szilikonos sütőlappal - én ezt használtam, nagyon praktikus!)bélelt tepsibe, mindegyiket kend meg a felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal (vagy reszelt sajttal), majd told be az egészet a 200 C-ra előmelegített sütőbe. Süsd, amíg szép aranybarnára sülnek.
P.S: Ezek a puha kiflik a szemet is gyönyörködtetik, és az ízük is mennyei. Egy-kettő elkészülnek, és ugyanolyan gyorsan fogynak el:)
3 megjegyzés:
Srećna Nova godina!!! Sve najbolje tebi i porodici!
BUÉK!
Tetszik ez a recept,így Karácsony után jól esik valami gyors és könnyű.
Megjegyzés küldése