1/01/2010

Virslis kiflik


  • 500 gr leveles tészta
  • 2 púpos ek mustár
  • 6-7 db főtt virsli
  • 1 tojás
  • szezámmag / reszelt sajt
A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, majd oszd 2 egyenlő részre. Mindegyik részt nyújtsd 2-3 mm vastag téglalappá, és kend meg vékonyan mustárral. A főtt virsliket vágd egyenként 3 részre. Ezután vágj a tésztából vékony csíkokat, és vond be vele körkörösen a virslit úgy, hogy a mustáros rész érintkezzen a virslivel. Az így elkészített kis kifliket tedd sütőpapírral (vagy szilikonos sütőlappal - én ezt használtam, nagyon praktikus!)bélelt tepsibe, mindegyiket kend meg a felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal (vagy reszelt sajttal), majd told be az egészet a 200 C-ra előmelegített sütőbe. Süsd, amíg szép aranybarnára sülnek.

P.S: Ezek a puha kiflik a szemet is gyönyörködtetik, és az ízük is mennyei. Egy-kettő elkészülnek, és ugyanolyan gyorsan fogynak el:)

3 megjegyzés:

Gaga írta...

Srećna Nova godina!!! Sve najbolje tebi i porodici!

Ági, aki főz írta...

BUÉK!

Notte írta...

Tetszik ez a recept,így Karácsony után jól esik valami gyors és könnyű.