- 400 gr krumpli
- 2 szál póréhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 8 dl húsleves
- 1 kk só
- őrölt bors
- kb. 2 dl tejszín
- snidling (metélőhagyma)
A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd apróra, majd főzd őket puhára a húslevesben. Botmixerrel pépesítsd az egészet, majd öntsd fela tejszínnel. Tedd vissza a tűzre, melegítsd össze (nem szabad forrnia), és apróra vágott metélőhagymával tálald.
P.S: Anyu híres arról, hogy fantasztikusan jól főz, és többek között krémleveseket is nagyon jól tud csinálni. A karfiol krémlevesét már ismeritek, és ezt a nagyon finom burgonyakrémlevest is tőle tanultam!Remélem, Nektek is annyira fog tetszeni, mint nekünk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése