1/25/2010

Burgonyakrémleves (Anyu receptje)



  • 400 gr krumpli
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 8 dl húsleves
  • 1 kk só
  • őrölt bors
  • kb. 2 dl tejszín
  • snidling (metélőhagyma)
A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd apróra, majd főzd őket puhára a húslevesben. Botmixerrel pépesítsd az egészet, majd öntsd fela tejszínnel. Tedd vissza a tűzre, melegítsd össze (nem szabad forrnia), és apróra vágott metélőhagymával tálald.
P.S: Anyu híres arról, hogy fantasztikusan jól főz, és többek között krémleveseket is nagyon jól tud csinálni. A karfiol krémlevesét már ismeritek, és ezt a nagyon finom burgonyakrémlevest is tőle tanultam!Remélem, Nektek is annyira fog tetszeni, mint nekünk!

Nincsenek megjegyzések: