1/14/2010

Mimóza saláta


  • 4 főtt krumpli
  • 6 csemege uborka
  • 5 főtt tojás
  • 200 gr reszelt trapista
  • 200 gr majonéz
  • 250 gr tejföl
A tejfölt és a majonézt kézi habverővel jól keverd el, hogy homogén masszát kapj, adj hozzá sót ízlés szerint. A főtt krumplit, a csemege uborkát, sajtot és a tojást külön-külön edényekbe reszeld le. Ezután következik a rétegezés:
  • 1. reszelt főtt krumpli
  • 2. fedd be egy réteg tejfölös majonézzel
  • 3. reszelt főtt tojás (1 tojást hagyj meg díszítésnek)
  • 4. fedd be egy réteg tejfölös majonézzel
  • 5. reszelt csemegeuborka elkeverve a sajt 2/3-ával
  • 6. utolsó réteg tejfölös majonéz
  • 7. díszítsd a megmaradt 1 reszelt tojás és a maradék sajt keverékével

P.S: Tökéletes köret bármilyen sült hús mellé, nagyon finom:)

1 megjegyzés:

Mariana írta...

Bine te-am gasit Eva!

Ai un blog frumos si pe gustul meu!

Felicitari!


B.U.E.K.